29 oktober 2005

Dag 10. Maandag 24-10 Xi'an - Kunming - Stenen Woud

Vandaag een flinke ruk naar het zuiden: van Xi’an met het vliegtuig in 2 uur naar Kunming, de stad van de eeuwige lente. We vliegen met China Eastern in een Boeing 737, dus geen antiek Chinees toestel. Vliegtuigmaaltijd: broodje hond, beter gezegd een broodje met hier tussen iets dat lijkt op een hot dog, maar het is wel koud: conclusie broodje hond.
In Kunming is het zwaar bewolkt; hier vandaan gaan we met de bus in ruim 1 uur naar het Stenen Woud. 11 jaar geleden ben ik ook in Kunming geweest, maar het is gigantisch veranderd, de auto is nu belangrijk geworden, en er zijn hele grote en hoge viaducten gebouwd.
Onderweg naar het Stenen Woud in Shílín wat regen. Een steenformatie van 270 miljoen jaar oud, toen dit nog zee was. Hier is een groot park van gemaakt voor de Chinese toeristen. Ons hotel staat midden in het park Shilin Bishuyuan Binguan. Door de regen voelt de kamer erg koud aan.
Een eerste verkenning maken we door het park onder de zwaar bewolkte hemel, het oogst daardoor nogal wat sombertjes. Het blijft overal klauteren, smalle gangetjes, met veel trappen, soms is het glibberig door de vochtigheid.
’s Avonds eten in het restaurant vlakbij het hotel, verder is er niets in de directe omgeving. Het is het minste eten tot nu toe. Vroeg naar bed, ben verkouden geworden.
=================================
Wijsheid en opdracht van Mao: bouw zoveel mogelijk verschillende trappen. Dat heeft er toe geleid dat iedere treehoogte in een trap anders is. Trappen à la koopgoot niveau zijn er ook veel. Dat loopt niet handig. Ik heb nog nooit zoveel trappen beklommen in een vakantie.

Geen opmerkingen: