29 oktober 2005

Dag 12. Woensdag 26-10 Dali

Een mooie dag: blauwe hemel, mooi zonnetje, alleen in de schaduw is het fris. We gaan met vrijwel de hele groep de bergen in rondom Dali. Dali en het meer zelf liggen op 1900 meter, maar hier omheen staan bergen. We pakken een stoeltjeslift naar een flink eind de berg op. Een tochtje van ruim 20 minuten, en dan zijn we zo'n 500 meter hoger schatten we. Bovenaan is een tempeltje, en de onvermijdelijke souvenirstalletjes. Na genoten te hebben van het uitzicht over het meer en Dali, komen we ook nog wat mensen tegen met filmcamera's e.d. Er zijn hier opnames van de nieuwe editie van Peking Express Extra. Presentatrice is dit jaar Inge de Bruin die in het dorp gespot is. Uitzendingen vanaf maart 2006.
Maar dit terzijde: er is een wandelpad langs de bergwand, en er zijn wat kleine watervalletjes, een lekkere wandeling van een paar kilometer. Daarna terug met de stoeltjeslift, en wandelen naar de 3 pagodas. Één toren dateert uit ca 900 en is 70 meter hoog, de andere 2 zijn wat recenter en meten 42 meter. Ook dit is door de Chinezen weer in een soort van kermisattractie aangepast: veel kitsch. Er is ook nog een plas water waarin je de reflectie kan zien van de pagodas, door een klein beetje wind is het effect wat minder. Maar wel mooi, en heerlijk rustig, er lopen hier maar een paar mensen.
Om weer in het dorp te komen nemen we een tuktuk. Bijna een ongeluk gehad: wij wijken opeens scherp naar rechts uit, blijken we links ingehaald te worden door een vrachtwagen die naar rechts moet, het gaat zoals vaak in China gelukkig net goed.
In het dorpje wat springrolls gegeten, lekker in het zonnetje gezeten, ‘s avonds goed gegeten - fried rice with peanuts and vegetables. In de hotelbar nog een afzakkertje.
Met de vinger gaat het goed: wondje is dicht en lijkt niet ontstoken.
====================================
Doordat mijn eerste post over de groep in de Chinese lettertekenbrei is zoekgeraakt hier nog wat info over de groep: goede reisbegeleider Koen : voor de Laos lezers - op de eerste dag al meer informatie van hem gehad dan vorig jaar in de hele vakantie. Hij is geïnteresseerd in het land, en weet ook leuke dingetjes. Voor de Cambodja lezers - misschien zelfs beter dan de reisbegeleider toen. De groep: 5 stellen, 2 vriendinnen, en 5 singles. Het is heel gek maar meestal zijn we met ons 5en op stap. 3 vrouwen en 2 mannen. We vermaken ons prima.
====================================
Ik kom zelf niet meer op mijn weblog, maar ik kan wel de reacties lezen en nieuwe dingen schrijven. Misschien is er een kleine vorm van Chinese censuur op weblogs. Ook andere weblogs zijn niet op te vragen.

Geen opmerkingen: