29 oktober 2005

Dag 13. Donderdag 27-10 Dali

Grote verrassing bij het opstaan: het regent en nog hard ook. Geen uitzicht meer op het meer en de bergen. Het is allemaal verdwenen in de wolken.
Het regent te hard om het dorpje in te gaan, dus dat wordt hangen in de guesthouse bar van de MCA. Ik besluit om toch maar een paar kaarten te schrijven, benieuwd of deze aankomen. Tegen het einde van de ochtend gaan we toch maar met een groepje mensen Dali in om te gaan lunchen, maar het is nat en koud. Het is in Nederland nu beter en warmer weer volgens weeronline.
Tijdens de lunch komt het zonnetje door, dat is toch wat vrolijker.

Aan het eind van de dag gaan we met 10 man / vrouw naar een klein plaatsje op het platteland even buiten Dali. Hier overnachten we in het gastenverblijf van een lokale familie. We hadden geen idee wat we konden verwachten – ook voor de reisbegeleider was dit nieuw – en daarom maar het een ander ingeslagen: wijn, Chinese brandy, chips e.d. Komen we daar aan, blijkt alles aanwezig te zijn. We zitten in een hartstikke leuk gebouw, met een binnenplaats. Gelukkig is er iemand van MCA meegegaan als tolk, want men spreekt alleen Chinees. Terwijl het eten wordt klaargemaakt, kunnen we nog even het dorp ingaan. Ik wil eerst nog even naar de markt, omdat daar nu nog mensen zitten. De rest gaat de andere kant op. Ik loop lekker alleen door het dorp, en ook nog even het dorp uit naar de rand van het meer. Bij terugkomst nog even mobiel naar Nederland gebeld, want mijn nichtje Demi is jarig.
Er is een fantastische maaltijd voor ons klaargemaakt. Daarna blijken de buurmeisjes uitgenodigd te zijn om wat lokale dansjes te laten zien. Dat doen ze niet vaak, ze oefenen dus ook niet vaak, en ze hebben er heel veel plezier in. Wij ook, want het is aardig.
Het huis: het toilet van het huis is letterlijk een gat in de grond, met een plank erboven; een typisch Chinees toilet. Om de tanden te kunnen poetsen is er op de binnenplaats een klein fonteintje. Er zijn 2 grote slaapkamers waar we met z’n 8en slapen, dit zijn pas hardsleepers. Hier zijn de bedden in de trein een softsleeper bij.

Geen opmerkingen: