29 oktober 2005

Dag 14. Vrijdag 28-10 Dali - Lijiang

Er is een goed ontbijt voor ons klaar gemaakt. Daarna lopen we met onze rugzakken naar de rand van het dorp, en hier worden we opgepikt door de rest van de groep. We gaan vandaag naar Lijiang. Een mooie reis uit de vallei met het meer naar het noorden. Onderweg zien we regelmatig de Jade Dragon Snow Mountain (Yùlóng Xuĕshàn) met zijn besneeuwde top. Iets dat niet vaak schijnt voor te komen, meestal is de top in de wolken gehuld.
Ons hotel ligt net buiten de oude stad en staat naast een immens beeld van Chairman Mao. Het is lekker weer en we gaan de oude stad in. De oude stad herken ik alleen aan de oude houten huisjes en de kanalen, maar voor de rest is het wel erg veranderd. De lokale bevolking is ingeruild voor toeristen winkeltjes. Op het centrale marktplein kan je je tegen betaling op de foto laten zetten met de lokale bevolking. Bij de lunch worden we voor het eerst gewaarschuwd dat 2 pepertjes op de menukaart extreem heet is, en niet aanbevolen wordt aan buitenlanders. We nemen het advies maar over.
Na de lunch lopen we verder, en komen we een cameraploeg tegen en mensen met een rugzak. Wij worden aangesproken, en het blijken Nederlanders te zijn, beter gezegd deelnemers van Peking Express. Wij zijn iets te nieuwsgierig en worden door de ‘regisseur’ gevraagd om niet te veel te vragen en ook niets over Inge de Bruin te vertellen,. Zij weten daar niets vanaf. Er is nog een kort interview, met de camera ongeveer in het gezicht. De 2 deelnemers moeten op het centrale plein een opdracht vervullen (geld ophalen) en wij worden gevraagd om hun wat steun te geven. Ik verklap niets over hun succes.
Dan is het tijd voor een terras, we vinden een leuke bar met een open terras op de 1e verdieping. Hier komen 2 Belgischen voorbij met cameraploeg die ook deelnemen aan Peking Express. Geen idee of er nog meer deelnemers in Lijiang zijn.
Voor het avondeten gaan we met een paar mensen naar een lokaal restaurantje in de buurt van het hotel. Er is geen menukaart, je wijst wat aan op andere tafels, en wat dingen in de vitrine. Het wordt gewoon een verrassing wat er komt, maar het is weer eens heerlijk. Daarna nog even de oude stad in voor een afzakkertje. Er gaat dit keer veel wijn doorheen, smaakt redelijk.

Geen opmerkingen: