22 oktober 2005

Dag 6. Donderdag 20-10 Beijing - Pingyao

Vandaag de kamer leeg maken, dit wordt de eerste keer, dat er gereisd gaat worden. Het wordt een beetje een rommel dag. Als eerste het immense (267 ha) park The Temple of Heaven park bezocht. Ergens rond 1400 aangelegd, en nu zijn er veel mensen die met Tai Chi bezig zijn. Een mooi gezicht om die mensen in alle rust allerlei bewegingen te zien maken, waardoor alle spieren in het lichaam gebruikt worden. In het park zijn een aantal bijzonderheden, o.a. de Echo wall, langs een grote ronde muur (diameter 65 m) kan je je eigen stem terughoren. Verder is het gewoon mooi om in een drukke stad hier in alle rust te kunnen zitten.

Tegenover het hotel nog even goed gegeten voor de treinreis naar Pingyao. Het vertrek is vanaf het Weststation van Beijing. Er is een aparte wachtruimte, en ongeveer een kwartier voor tijd mag je het perron op. De trein vertrekt op tijd, ongeveer om 19.45 uur. De trein heeft 20 wagons, in iedere wagon zijn open slaapcoupés met ieder 2 x 3 bedden boven elkaar; de zgn. hard sleeper. De rugzakken gaan onder het laagste bed. In ieder hok blijkt minstens een Chinees te zitten, dus samen met 5 Nederlanders. Regelmatig komen er karretjes langs met eten, drinken, tijdschriften etc. Na geïnstalleerd te zijn, met een paar mensen even naar de restauratiewagen, 7 wagons verder. Hier wat bier gedronken, en tegen een uur of 11 slapen. Terug door donkere wagons, alle lichten zijn uit.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk hoor, nog een reisverslag uit China om te lezen! Ik had al een paar keer gekeken en begon me al af te vragen waar je gebleven was, maar nu heb je van alles geschreven.

Prettige reis verder,
Janet

Anoniem zei

Was net als Janet al benieuwd naar nieuws uit China. Klinkt gaaf. Kun je tot maandag even met eetverhalen dimmen want ben al ziek genoeg....

groetjes + have fun!
Conny

Anoniem zei

He Richard,
Hoe kan dat nou? Het is nog geen 7 november. Wij houden ons er dit jaar trouwens ook niet aan. We gaan maandag naar Rajasthan. Wel lef hebben dat je weer met die ongeorganiseerde apenbende op reis durft. Wij gaan met de Egyptische farao. Heel veel plezier en tot mails.

Jeroen en Annet