05 november 2005

Dag 16. Zondag 30-10 Lijiang - Yangshuo

Vandaag wordt een lange reisdag. Het was de bedoeling om nog even Lijiang in te gaan, maar het regent en het is koud. Om 11 uur gaan we met de bus naar het vliegveld, dat is ongeveer 3 kwartier rijden. Er kan snel ingecheckt worden. Bij de veiligheidscontrole blijkt dat de volle fles Chinese brandy niet mee mag in het vliegtuig. Zeker 10 (politie)man bemoeit zich ermee, en na een kwartier discussiƫren, mag de fles toch mee, als ik beloof om deze niet aan boord op te drinken. Men is wel wat hypocriet want na de veiligheidscontrole kan je ook gewoon drank kopen. Een fles van iemand anders van de groep moet worden gedoneerd aan de douane.
In 40 minuten vliegen we van Lijiang naar Kunming. Kunming wordt ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd; vandaag wordt Kunming hernoemt naar de stad van de eeuwige regen. De 4 uur wachten op het vliegveld brengen we door met eten, wachten en drinken.
Om 5 uur konden we pas inchecken voor de vlucht naar Guilin. Bij de veiligheidscontrole moet nu de fles brandy er wel aan geloven. Waarschijnlijk hebben ze een gezellige avond bij de douane……
Er is door de regen wat vertraging. Een hoogtepunt tijdens het wachten bestaat uit het vinden van een Snickers…
Na 5 kwartier vliegen komen we aan in Guilin. Voor het eerst is het ’s avonds gewoon een zomerse temperatuur. In het donker rijden we in 5 kwartier tussen bergjes door naar een klein plaatsje in de buurt van Yangshuo.
In het guesthouse staat men al klaar om ons te ontvangen, en heeft men ook al een lekkere warme maaltijd klaargezet. We kunnen lekker buiten eten op de veranda. Het is weer een heel vriendelijk guesthouse, enthousiaste mensen, en prima kamers. Een aantal kamers heeft nog een Chinees toilet, ik heb toevallig een kamer met een echt toilet. Ook weer een grote kamer. Ik ben benieuwd hoe het er hier morgenochtend uit ziet. We zitten als het goed is midden in het karstgebergte.

Geen opmerkingen: