05 november 2005

Dag 18. Dinsdag 01-11 Yangshuo

Na het ontbijt vertrekken we uit ons leuke guesthouse, en gaan we naar de ‘grote’ stad Yangshuo. In Yangshuo zitten we in een hotel net achter Foreigner Street. De kamers zijn nog niet klaar, maar zo erg is dat niet. We lopen met onze lokale gids naar de fietsverhuurder. Met een goede mountainbike gaan we door de rijstvelden en de karstbergen naar Moon Hill. Het is niet ver, ruim een uur fietsen, maar door wat tussenstops zijn we wat langer onderweg. Moon Hill (of Yuèliàng Shãn) is een karstberg met helemaal bovenaan een groot rond gat in de vorm van een maan. Je kunt naar de top lopen, volgens de LP zijn het slechts 1251 treden, maar het is de absoluut de moeite waard. De klim valt wel zwaar tegen, het is warm, en het is een flinke klim. Het uitzicht is mooi over de omgeving. Tijdens de klim heb je wel je persoonlijke wapperaarster bij je. Zij wappert je koelte toe als je even uitrust, en je kunt bij haar drinken kopen. Na lekker bijgekomen te zijn rustig naar beneden, en gaan we in het huis van onze gidse lunchen. Ook zij heeft weer een prima lunch gemaakt. Daarna is het weer rustig terug fietsen naar Yangshuo. De kamers zijn inmiddels klaar, het is de bagage daar dumpen, en dan eens even een terras opzoeken.
’s Avonds even snel wat eten voordat we met de bus naar een theatervoorstelling gaan. De voorstelling is aan de rand van de rivier, en we hebben fantastische plaatsen – helemaal vooraan. Het is een voorstelling waarbij wel meer 600 mensen aan deelnemen in bootjes, er is muziek, brandende fakkels, dans, en licht. De karstbergen in de omgeving maken via de verlichting deel uit van de show. Het verhaal gaat dat de regisseur van deze voorstelling ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen gaat regisseren. Die mag je dan echt niet missen 8-8-2008 om 8 uur ’s avonds Beijing tijd. Wat een gave voorstelling. Ik blijf me alleen verbazen over de Chinezen, het is afgelopen, ze staan op en lopen gelijk weg. Geen eens applaus voor deze prachtige show.
17-04-2006 Update: Zhang Yimou gaat inderdaad de openings- en sluitingsceremonie regisseren van de Olympische Spelen. Hij heeft o.a. de film Raising the Red Lantern geregisseerd (zie hiervoor ook dag 7 in Pingyao)
Daarna gaan we nog wat feestvieren, want Sjaan is vandaag jarig. Het was heel gezellig, maar erg laat kan niet iedereen het maken want morgen is er weer een bijzondere dag.

Geen opmerkingen: